Article Side

Online Article Directory!

Hello Guest! Login or Register to submit articles!

Een nieuwe tuin begint met een goede voorbereiding

By ARIANNE Meyers Subscribe to RSS | July 5th 2012 | Views:
loading
 
  Nieuwe tuinen komen vaak tot stand omdat men ontevreden is over de bestaande. Soms zijn er globale of concrete ideeën over een nieuwe tuin. Het is vooral die ontevredenheid, vaak toegespitst op bestaande tuinonderdelen, die samen met nieuwe tuinideeën de basis vormt van het nieuwe tuinontwerp.

Als je ontevreden bent over je tuin, maar geen concrete ideeën hebt over wat je met je tuin wilt, is het verstandig tijdschriften en boeken door te bladeren en alle voorbeelden die je mooi vindt, uit te scheuren of te markeren, zodat er een verzameling aantrekkelijke voorbeelden ontstaat. Vooral door veel te kijken kun je bepalen wat je mooi of juist uitgesproken lelijk vindt. Als de tuin door meerdere mensen wordt gebruikt, is het ook belangrijk te weten hoe zij over de tuin denken. Als je bijvoorbeeld zelf een fanatieke tuinier bent met een passie voor het kweken van bloemen, zul je behoefte hebben aan kweekbedden. Maar als je partner liefhebber is van een vijver, zullen jullie gezamenlijke wensen toch tot een redelijk compromis moeten leiden. Als je jonge kinderen hebt, hebben ook zij hun aanspraken op de tuin.

Het is ook belangrijk heel duidelijk te zijn in wat je gaat doen en in welke mate. Wordt de hele tuin veranderd of alleen delen ervan? Of ga je verhuizen en op een andere plek aan een heel nieuwe tuin beginnen? In het ene geval gaat het om een nieuwe tuin die compleet ingericht moet worden, terwijl in het andere geval een bestaande tuin compleet of in delen veranderd wordt. Dat maakt veel verschil.

Is het een noodzaak omdat er een tuin bij het huis ligt die onderhouden moet worden, of is tuinieren een uitdaging waardoor idealen gerealiseerd kunnen worden? Is tuinieren een vorm van ontspanning of misschien zelfs de ideale vrijetijdsbesteding? Feit is dat steeds meer mensen de mogelijkheden van de tuin ontdekken. De tuin hoort voor veel tuinliefhebbers als vanzelfsprekend bij het huis. De tuin gaat zelfs een belangrijke plaats innemen in het rijtje van meest belangrijke woonruimtes van het huis. De tuin wordt een ruimte met zijn eigen ‘woongenoegens' en in dat beeld ligt voor de meeste tuiniers de uitdaging om van de tuin een heel eigen en bijzondere plek te maken. Vaak mede geprikkeld door buren, vrienden of kennissen die ook enthousiast tuinieren en daarin resultaten bereiken die inspireren om ook zelf in de tuin aan de slag te gaan. Tijdschriften, kranten en televisie beschrijven ook steeds vaker tuinlieden of prikkelende creatieve oplossingen, waardoor mensen enthousiast worden.

Soms is het fanatisme van een partner de reden ook zelf in de tuin aan de slag te gaan, maar voor anderen is het de benutting van de buitenruimte. Dan gaat het erom de leefruimte waar men privacy vindt en zeggenschap over heeft, zo groot mogelijk te maken. Het tuinieren heeft zoveel gezichten dat slechts een enkeling zich er niet in thuis zal voelen.

Tuinieren is genieten in een luie stoel in de zon of in de schaduw. Tuinieren is gras maaien en schoffelen, maar ook veel constructiewerk, zoals pergola's maken of een plantenbak metselen. Ook het opkweken van planten, de moestuin of een andere plantenhobby geeft veel tuinliefhebbers voldoening. De tuin is bovendien de ruimte waar kinderen kunnen spelen in een zandbak, waar een schommel kan staan, of plek is om een balspel te doen. Kortom, de tuin is een plek waar mensen in alle leeftijden gebruik van kunnen maken en allemaal met andere motieven. Uit die complexiteit van gebruikers en de vele manieren waarop een tuin gebruikt kan worden, ontstaat de basis van het tuinontwerp.

De opsomming van tuinideeën, dus de invulling van je wensenlijst, helpt bij het maken van een keuze uit de elementen die je zeker in je tuin wilt hebben (ook de dingen die je, als de ruimte het toelaat, graag zou willen) en de dingen die je per se niet wilt. Belangrijk hierbij is dat er een eenheid ontstaat. Dat er harmonie ontstaat tussen de verschillende onderdelen van de tuin.

ARIANNE Meyers - About Author:
Klik hier voor meer informatie over onze werkwijze en om een Tuinontwerp op Maat te bestellen

Share on Facebook Tweet It Stumbleupon this post This post is delicious !

Article Source:
http://www.articleside.com/book-marketing-articles/een-nieuwe-tuin-begint-met-een-goede-voorbereiding.htm

Related Book Marketing Articles Subscribe to RSS

Een nieuwe tuin begint met een goede voorbereiding
Published by ARIANNE Meyers on July 5th 2012 | Book Marketing
Denkt u na over een Tuinontwerp voor een nieuwe tuin? Neem even tijd om alle wensen op een rijtje te...
 
Een mooi ontwerp voor uw tuin
Published by ARIANNE Meyers on June 25th 2012 | Book Marketing
Bij Tuinontwerp-op-Maat.nl maken we inmiddels tientallen mensen per maand blij met ons ontwerp en ad...
 
Een pot maakt uw tuin af
Published by ARIANNE Meyers on July 12th 2012 | Book Marketing
Stijl en sfeer zijn bepalend voor uw tuingeluk. Wat wij vaak van onze klanten horen is dat we er in...
 
De ruimte, breedte en diepte van uw tuin
Published by ARIANNE Meyers on July 9th 2012 | Book Marketing
Ruimte, diepte en breedte zijn relevant voor iedere tuin. Wat wij vaak van onze klanten horen is dat...
 
Weet u al wat u wilt met uw tuin?
Published by ARIANNE Meyers on June 28th 2012 | Book Marketing
Bij Tuinontwerp-op-Maat.nl maken we inmiddels tientallen klanten per maand blij met ons ontwerp en a...
 
Welke sfeer past bij uw tuin?
Published by ARIANNE Meyers on July 10th 2012 | Book Marketing
Stijl en sfeer zijn bepalend voor uw tuingeluk. Wat wij vaak van onze klanten horen is dat we er in...
 
Welke kleuren passen in uw tuin?
Published by ARIANNE Meyers on July 14th 2012 | Book Marketing
Ook kleuren dragen bij aan de beleving van de tuin. Wat wij vaak van onze klanten horen is dat we er...
 
Natuur als basis voor de tuin
Published by ARIANNE Meyers on July 18th 2012 | Book Marketing
We horen altijd van klanten dat we er in slagen de juiste stijl en sfeer in een tuinontwerp weten te...